Cantina ItaliaWorldwide – FAZIO Wines in Erice

The  Wine House FAZIO  is located in the  city of Erice  in an ancient land used for viticulture that has been recognized D.OC Erice.

Vineyards owned by the Company will extend the rolling hills that encircle the  Mount Erice  and how green embroidery make it unique and charming beauty of the landscape.

The story of ‘ Company FAZIO  about a family of four generations who plays with passion and dedication to the art of viticulture and winemaking. A tradition which, recently,  Vincent and Jerome  made ​​an impression innovativa adapting structures and production techniques to the latest market requirements. Innovation for the first involving the management of the vineyards by a staff of technicians directed by ‘ winemaker Giacomo Ansaldi , Sicilian and deep knowledge of the territory, which has implemented a switch of production to enhance the native vines without neglecting the noblest international .

His experience in the area and studying abroad as well as in vineyards is also at the service of the production structure. To strengthen the link between production and the land from the truly unique features, Vincenzo Fazio  wanted to promote a project to obtain recognition of  Doc ERICE  which will be operational with the 2005 vintage. In this way the  Fazio family  has made ​​their company one of the most modern and dynamic and not only its territory but of the entire Sicilian wine world.

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Questa settimana andiamo in Sicilia, e per la precisione a Erice. Qui incontriamo la Casa Vinicola Fazio, con i suoi vini dai sapori e dagli odori indimenticabili.

La Casa Vinicola FAZIO è sita nel Comune di ERICE in un territorio a vocazione vitivinicola millenaria  che ha ottenuto il riconoscimento dellaD.O.C. Erice.

I Vigneti di proprietà dell’Azienda si estendono sulle dolci colline che fanno da cornice al Monte Erice e come verdi ricami rendono unica e suggestiva la bellezza del paesaggio.

La storia dell’Azienda FAZIO racconta di una famiglia che da quattro generazioni interpreta con passione e dedizione l’arte della viticoltura e della vinificazione. Una tradizione alla quale, di recente, Vincenzo e Girolamo hanno dato un’impronta innovativa adeguando strutture e tecniche di produzione alle più moderne esigenze del mercato. Innovazione che ha coinvolto per prima la gestione dei vigneti ad opera di uno staff di tecnici diretto dall’enologo Giacomo Ansaldi, siciliano e quindi profondo conoscitore del territorio, che ha attuato una riconversione della produzione per valorizzare i vitigni autoctoni senza trascurare i più nobili internazionali.

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ItaliaWorldWide

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